În fiecare zi, luăm mii de decizii mai mici sau mai mari, conștient sau nu. Cum folosim timpul, resursele, cu cine ne alăturăm în aventura vieții noastre, toate aceste decizii ne aduc mai aproape sau ne îndepărtează de împlinirea viziunii personale. Dacă am apucat să o creionăm. Dacă i-am dat viață. Poate am făcut-o, dar am pus-o într-un sertar la categoria „vise”? Și ne-am lăsat duși de rutina zilnică fără să mai căutăm să controlăm direcția, sensul.
Pentru cei care cred că și-au pierdut Nordul, a venit vremea resetării busolei personale. În această primăvară, găzduim un eveniment inedit – The Reboot Camp – proiect dezvoltat de HorseDream România (www.horsetouch.ro), partenerul nostru educațional în programele de training și teambuilding pe care le oferim la Potcoava.
Programul include un mix de activități cu sufletul, cu mintea și cu corpul, în compania cailor, pentru a găsi calea de mijloc, măsura tuturor lucrurilor. Și pentru a seta Nordul pe harta personală, pe care participanții vor fi invitați să o deseneze (în multe feluri, nu doar cu creionul pe o hârtie).
Punctul central al evenimentului este atelierul de viziune personală ghidat de Mădălina Popa, partener HorseDream Romania. Mădălina facilitează acest atelier în cadrul programelor Fundației Leaders și îi vede pe participanți cum ajung să strălucească atunci când viziunea se încheagă, când sensul devine clar.
Daniel, psiho-terapeut, va veni cu strategii practice anti-burnout. Pentru ca viziunea să nu dispară în ceața rutinei și interacțiunilor zilnice, după ce a luat viață.
In această primăvară propunem 4 ediții. Primăvara, pentru că este un anotimp al înnoirii, al speranței, al însămânțării. Dacă la finalul anului vrei să culegi roadele, hai acum alături de noi pentru o resetare personală de 3 zile.
Cuplurile, familiile cu copii sunt binevenite. Chiar dacă doar persoanele înscrise în program vor participa la atelierul de viziune, partenerii, copiii mai mari de 12 ani pot participa (chiar îi încurajăm) la activități conexe, inclusiv workshopul HorseTouch de (self)leadership. De ce? Pentru că în cuplu, în familie, viziunea personală este puternic influențată de așteptările celorlalți.
Perioadele propuse:
- 15-18 februarie
- 14-17 martie
- 4-7 aprilie
- 18-21 aprilie
Ce include programul:
– Atelier de viziune personală & workshop (self)leadership asistat de cai, facilitate de Mădălina Popa, partener HorseDream România
Atelierul se va desfășura în 2 zile (vineri 1/2 zi, sâmbătă 1/2 zi) și va include exerciții practice, pe care le vom explora în detaliu în manej cu ocazia workshop-ului de (self)leadership. De unde ne luăm puterea pentru a ne împlini visele? Răspunsul este întotdeauna în noi și modul în care reacționăm la stimulii exteriori.
– Atelier bodystretching zilnic & workshop art therapy – ghidate de un psiho-terapeut cu experiență în burnout
– 1 h drumeție călare în natură/sejur
– acces spa (cu programare la receptie)
– foc de tabară
– Servicii cazare 3 nopți in camera dubla (cazarea in regim single este disponibila – vezi tarif single adult)
– Servicii pensiune completa 3 zile (check in cu cina, check out cu prânz)
Avertismentul experților: After reboot everything should start working properly. 🙂
Și pentru că am menționat viziunea ca punctul central al acestui proiect de resetare a perspectivei personale, mai jos regăsiți câteva fragmente dintr-un interviu al Mădălinei pe această temă: „Dacă vrei să-ți definești sau să-ți rafinezi viziunea, ai nevoie de un pic de inițiativă, cât să te expui unui context în care viziunea este subiect de conversație și acțiune. Apoi, este nevoie de self-leadership, ca să începi să operezi cu principalele două dificultăți pe care le întâmpinăm în crearea unei viziuni: 1) avem o relație ambivalentă cu noi înșine din viitor și 2) ne credem prea imuni la influența contextului. (…)
Relația noastră ambivalentă cu noi înșine din viitor se manifestă în mai multe moduri. Întreprindem în prezent acțiuni despre care știm sigur că dăunează persoanei care vom fi tot noi peste 3, 5 sau 10 ani. Lista începe cu lipsa de activitate fizică, vizitele anuale de ”revizie/ mentenanță medicală” pe care le amânăm pentru anul viitor și continuă cu multe altele. Trăim acum pe un credit pe care noi din viitor îl vom avea, inevitabil, de plătit – fizic, emoțional, financiar. Uităm că la 30 de ani, multe din activitățile pe care le făceam și dorințele pe care le aveam la 20 de ani nu mai au relevanță și nu reușim să ne proiectăm la 40 de ani înțelegând că o parte din nevoile și dorințele de atunci vor fi foarte diferite de cele prezente. Pare că reușim să ne atașăm emoțional mai mult de noi din trecut decât de noi din viitor.
Imunitatea la context înseamnă că uneori ignorăm influența momentului în timp sau resursele la îndemână, alteori ne credem semi-zei și adoptăm (acum demonstrată a fi păcătoasa) credință că e suficient să vrei ca să poți. A face ceva prea devreme sau prea târziu tot nepotrivire se numește. Cel mai simplu exemplu este inovația, care este o ecuație cu timpul ca variabilă. O altă formă de imunitate la context este dihotomia bine – rău pe care o adoptăm, mult prea frecvent, în exprimare. Cum ar fi să ne raportăm mai des la conceptele de potrivit și nepotrivit, care omologhează contextul.”
Dacă ești interesat, înregistrarea pentru evenimente (perioadă, detalii logistice – cazare în camera dubla/single, preferinte/ restricții alimentare etc) – se va face prin email la contact@potcoava.ro.