Potcoava

Nunta la Potcoava – Nunți rustice, nunți boho, nunți elegante. Din 2018 anul în care am găzduit primele nunți ne-am bucurat să contribuim la crearea unor experiențe magice care să reflecte personalitatea cuplului care ne-au ales pentru celebrarea căsătoriei. Povestea fiecărei nunți găzduite de Potcoava ar putea fi scrisă pentru a exprima emoții, bucurie, descoperire, eliberare. Eliberare de tipare, convenții apăsătoare. Pentru că nunta la Potcoava nu este o încorsetare, ci o eliberare.

De obicei, organizarea nunților începe cu 1 an – 6 luni înainte de data evenimentului. Puteți decide să organizați cununia civilă și/sau cununia religioasă. Cununia civilă se poate organiza cu sprijinul primăriei la noi pe proprietate, cea religioasă la una dintre bisericile din comună, cea din Brebu aflată la 4 km distanță sau cea din Runcu, din satul principal.

Vineri este o întâlnire a nucleului intim care sprijină cuplul. Familiile/prietenii din partea mirelui/miresei se cunosc, dacă nu au facut-o încă, atmosfera se destinde, se creează premisele pentru o petrecere de nuntă relaxată a doua zi. Nu mai suntem invitați la o petrecere de 2 h, suntem invitați la o trecere lină spre statutul de tineri căsătoriți, de familie nou formată independentă dar susținută de familie și prieteni. În jurul focului de tabără sau al proțapului de berbec, depănăm amintiri. Este ceasul ursitoarelor, se fac urări acompaniate pe ritmurile chitării lui Nini, dacă este invitat.

Invariabil vineri seara se stă până târziu. Pentru că toată lumea simte semnificația trecerii spre o altă etapă. A doua zi nu este o petrece oarecare, este (PE)TRECEREA.

Sâmbătă ne trezim cu emoții. Angajații Potcoava trebăluiesc. Oaspeții se relaxează. Mai sunt câteva ore bune până începe acțiunea. Unii pleacă în drumeții călare sau pe jos. Unii stau la soare și se bucură de liniștea de pe proprietate. Pentru doamne se cheamă câteodată echipă pentru coafat și machiat, pentru domni – bărbier. Echipa de fotografi are deja de lucru. Sunt momente importante, ritualul de pregătire are pentru miri o semnificație specială.

Vine și ora prânzului. Dacă cununia civilă se desfășoară pe proprietate, peluza din fața restaurantului este amenajată cu scaune și arcadă. Paharele de șampanie, sticlele de prosecco sunt pregătite. Reprezentanții primăriei sunt inimoși dar nu au prea multe a face și a spune. Ceremonia este scurtă și la obiect. Mai mult administrativă decât de suflet. Dar poate fi îndulcită de prieteni și familie cu toasturi si urări de Casă de Piatră, cu cadouri de suflet pentru miri care să le poarte noroc.

După cununia civilă se pleacă spre biserică. Ceremoniile sunt pline de încărcătură emoțională. Nu mai este un simplu act administrativ.

La Potcoava pregătirile sunt finalizate. Așteptăm mirii și invitații să înceapă petrecerea, nu înainte de o foarte specială ședință foto, la care participă și căluții noștri pregătiți special pentru acest moment.

Petrecerea este magică. Apusul de soare pe peluza restaurantului este incredibil. Noaptea se apropie și cu ea distracția până la orele dimineții. A doua zi o vom lua de la capăt cu o ciorbă de potroace care să ne ajute să ne refacem.

Trei zile, doua nopti, ca în povești. De fapt ca în tradițiile populare, când nunta era un eveniment al întregii comunități.

Potcoava oferă mai mult decât locul magic, mâncarea gustoasă, băutura potrivită, dar și recomandări pentru furnizori care și-au dovedit măiestria în cei 5 ani de când am acceptat provocarea de a găzdui evenimente atât de personale.

Lăsăm mai jos câteva recomandări:

Aranjamente – https://www.facebook.com/classymade.ro/

Dj – https://www.djandrei.ro/

Foto – https://www.facebook.com/constantinpopaart.ro/

https://photodor.ro/

https://www.facebook.com/alinflorinphotographer/

Tort – https://dolcebyvero.ro/categorie-produs/torturi/

Facem legătura cu furnizori cu reputație bună și pentru servicii precum barman preparator de cocktailuri, servicii de muzică live, animatori pentru copii etc.

Dacă toate cele de mai sus au sunat interesante și ești în căutarea unei locații de nuntă, da-ne de știre și de așteptăm să ne vizitezi. Aici este pagina cu informații despre evenimentele private pe care le găzduim – https://potcoava.ro/nunta-la-potcoava/

Află noutăți de la Potcoava

Abonează-te la newsletter pentru a primi cele mai proaspete informații despre oferte, experiențe, pachete de vacanță.

Te-ai abonat la newsletterul Potcoava!