Potcoava

cele mai frecvente întrebări

Despre facilitățile Potcoava
Câte camere aveți?

La Potcoava oferim cazare in 13 camere duble cu baie proprie, Toate camerele noastre sunt identice ca dimensiuni. Din cele 13 camere, 8 sunt family rooms si au un pat matrimonial de 180 X 200 cm si un pat supraetajat potrivit pentru 2 copii. La momentul rezervarii va rugam sa precizati numarul si varsta copiilor, pentru a aloca cea mai potrivita camera pentru dvs.

Suntem o familie cu 3 copii, cum ne putem caza la Potcoava?

Camerele family au un pat matrimonial de 180×200 cm si un pat supraetajat pentru 2 copii. In funcție de vârsta copiilor este posibil să fie nevoie de 2 camere pentru a avea un sejur confortabil.

Aveți televizoare în cameră?

Este important de menționat ca nu veți găsi televizoare in camere. 
Noi credem ca priveliștea de la fereastra, dimpreună cu sunetele pădurii vor constitui un substitut excelent pentru emisiunile TV .

Care sunt orele de check-in si check-out?

Preluare camera:       începând cu ora 15:00 

Eliberare camera:      pana la ora 11:00

Așternuturile si prosoapele se vor schimba gratuit după trei nopți de cazare si contra cost oricât de des considerați necesar.

Chiar daca preluarea camerelor se poate face de abia începând cu ora 15:00, sunteți bineveniți începând cu orele dimineții pentru a va bucura de priveliște si activități. 
De asemenea suntem bucuroși sa rămâneți la noi si după predarea camerei. 
Orele de preluare si predare a camerei au legătură strict cu programul de întreținere si ne ajuta sa va oferim o experiență placuta legata de ordine si curățenie.

Suntem fumători. Unde putem fuma?

Nu se fumează in spațiile interioare, veți găsi câteva zone amenajate pentru fumători afara: la intrare, pe terasele din zona de living si pe terasa restaurantului.

Cum pot face o rezervare?

Rezervările se pot finaliza online prin modulul de rezervări sau prin email (va rugam să transmiteți solicitarea de rezervare la adresa contact@potcoava.ro si veți primi răspuns cu informații complete în cel mai scurt timp). În modulul de rezervări online tarifele includ, în funcție de perioadă, reduceri de la tarifele standard.

Care sunt modalitățile de plată acceptate?

Sejururile la Potcoava sunt de minimum 2 nopti și pot fi achitate cu numerar, card (inclusiv card de tichete de vacanta) sau orin virament.

Pentru rezervare se achită un avans reprezentând 50% din valoarea pachetului rezervat. Avansul va fi achitat în baza unei proforme, prin virament sau cu cardul (de debit sau de tichete de vacanta), prin link de plata.

Pentru rezervare se plătește avans? Cu cât timp înaintea sejurului pot anula gratuit?

Pentru rezervare se achită un avans reprezentând 50% din valoarea pachetului rezervat. Avansul va fi achitat în baza unei proforme, prin virament sau cu cardul (de debit sau de tichete de vacanta), prin link de plata. Condițiile de anulare sunt mentionate in politica de rezervare și în descrierea pachetelor la momentul rezervării.

Pot veni însoțit de câinele meu sau alt animal de companie?

Pentru moment nu putem permite accesul cu animale de companie, deși suntem iubitori de animale.

Despre activitățile Potcoava
De la ce vârstă pot participa copiii la activitățile de echitație: drumeții sau lecții?

In incinta centrului nostru de echitație aveți posibilitatea sa va inițiați in echitație (adulți si copii) si sa practicați cunoștințele acumulate in timpul plimbărilor calare prin pădurile din jurul nostru. 
Caii sunt din rasa Haflinger, originali din Munții Tirol, sunt cai foarte blânzi si potriviți atât pentru specificul deal munte al zonei cat si pentru călăreți începători si pentru copii. 
 Vârsta recomandată pentru lecții este 7 ani. La drumeții pot participa copii începând cu vârsta de 3 ani.

Sunt la prima experiență de călărie, ce echipament trebuie sa am?
 • Este bine să amânați investiția într-un echipament profesionist de echitație, până când veți fi siguri că este o activitate căreia îi veți acorda atenție în viitor.

  Așadar, dacă sunteți călăreț la început de drum iată care este echipamentul pe care ar trebui să îl aveți la primele lecții sau drumeții călare, pentru a vă bucura la maximum de experiență:

  • Tocă de echitație (obligatorie!) – majoritatea centrelor de echitație, inclusiv Potcoava, o oferă gratuit pe perioada activității
  • Pantaloni lungi, strânși pe picior; nu este obligatoriu să fie de echitație, blugii sunt o opțiune comodă pentru călăreții începători.
  • Încălțăminte cu vârful și călcâiul acoperite, preferabil ghete cu un toc mic, de aproximativ 1 cm; 
  • Utile – șosete de călărie – sunt șosete mai lungi , “trei sferturi”, care sa vină peste pantaloni; este important ca gleznele si gamba să fie acoperite de șosete, evitând astfel contactul direct al pielii cu harnașamentul. O variantă profi sunt jambierele pentru călărie pe care le regăsiți în magazinele cu echipamente sportive. 
  • Geacă impermeabilă și mănuși când temperaturile sunt mai scăzute
Sunt călăreț avansat, ce opțiuni am la Potcoava?

Pentru călăreții avansați avem opțiuni multiple. De la drumeții cu ghid călare, pâna la pachete de ture călare în Muntii Leaota cu cazare la o cabana în munți și trasee zilnice de până la 6 ore pe parcursul a 2-3 zile. Pentru detalii, urmărește pagina intitulată ture călare in Carpați.

Pot să vin la restaurant dacă nu sunt cazat?

Avem restaurant propriu în care producem zilnic mâncare delicioasă în cantități potrivite pentru numărul oaspeților cazați. Pentru a evita risipa, restaurantul nu este a la carte si nu este deschis oaspeților necazați.

Pot beneficia de activități de echitație dacă nu mă cazez?

Centrul de echitație este deschis zilnic. Programarea pentru activități de echitație se face cu 24 de h înainte de data dorită a vizitei la Potcoava. După confirmarea telefonică a disponibilității în ziua și la ora dorite, veți primi prin email un link de plată. Programarea este considerată fermă după confirmarea plății.

Vreau să vin în vizită la Potcoava, este nevoie de programare sau rezervare?

Potcoava este deschisă zilnic. Accesul pe proprietate se poate face cu rezervare de cazare sau cu programare la centrul de echitație cu cel puțin 24 de ore înainte de data dorită a vizitei.

Am primit un voucher cadou cu servicii de echitație. Cum pot să îl folosesc?

Pentru programarea sejurului sau serviciilor care fac obiectul unui voucher cadou emis de Potcoava vă rugăm să ne contactați pentru a confirma disponibilitatea. Veți primi confirmarea prin email.

Ce alte activități se organizează la Potcoava în afară de cele de echitație?

În funcție de perioadă, la Potcoava puteți experimenta pe lângă activitățile de echitație, în funcție de perioadă ateliere de olărit, mindfulness, foc de tabără, atelier de brioșe, plimbări cu trăsurica trasă de ponei etc. Te rugăm să ne contactezi la adresa de email contact@potcoava.ro pentru a-ti confirma activitățile disponibile pe perioada sejurului tău.

Află noutăți de la Potcoava

Abonează-te la newsletter pentru a primi cele mai proaspete informații despre oferte, experiențe, pachete de vacanță.

Te-ai abonat la newsletterul Potcoava!