Potcoava

Ce este Jurnalul de Călărie

Jurnalul de Calarie este un instrument care te ajuta in implementarea Programului de Formare in Calarie. Scopul lui este acela de a te ajuta sa iti documentezi fiecare experienta calare pe care o vei avea, fie ea in manej sau in natura.

Jurnalul de Calarie te va ajuta sa iti evaluezi obiectiv fiecare experienta, sa iti notezi aspectele de retinut si sa iti stabilesti obiective pentru experientele urmatoare, astfel incat sa te mentii motivat in calatoria ta catre reusita.

In egala masura, in Jurnal vei gasi informatii importante despre principiile Calariei Responsabile (Siguranta Calaretului si Bunastarea Calului), despre ce trebuie sa stii la fiecare nivel in parte, despre recunoasterea unui centru ecvestru responsabil etc.

Tot in Jurnal se vor regasi toate informatiile despre nivelul tau de calarie si diplomele aferente in cadrul Programului de Formare in Calarie.

Recomandarea noastra este sa parcurgi toate informatiile din Jurnal, pentru ca testele de verificare a cunostintelor incepand cu nivelul Cavaler de Aur pot contine informatii pe care le regasesti aici.

 

Cum pot intra in posesia unui Jurnal de Calarie?

In momentul inscrierii tale ca Membru Calaret in cadrul FRTE, vei primi automat si primul tau Jurnal de Calarie. In FRTE te poti inscrie la orice centru membru FRTE. Mai multe detalii despre cum poti deveni Membru Calaret gasesti aici.

Cum folosesc Jurnalul de Calarie?

Inainte de toate trebuie sa stii ca este important sa ai cu tine Jurnalul de Calarie atunci cand mersi la calarie.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il retii este ca, asemeni Programului de Formare in Calarie, si Jurnalul de Calarie se poate folosi doar la centrele membre FRTE, a caror lista completa o gasesti aici.

In momentul in care ajungi la centru, va trebui sa prezinti Jurnalul si Legitimatia de Calaret la receptie si instructorului, monitorului sau, dupa caz, ghidului ecvestru cu care urmeaza sa realizezi lectia in manej, plimbarea in natura sau traseul ecvestru.

Rasfoind Jurnalul de Calarie, acesta va putea vedea care este nivelul tau de pregatire, unde ai mai luat lectii, ce ai mai experimentat si astfel va sti cum sa te ajute sa iti continue „calatoria” in Programul de Formale in Calarie.

La finalul experientei calare este important sa iti notezi, la cald, o pagina de jurnal pentru experienta avuta, pe care ulterior sa o confirmi cu instructorul/ghidul, care ti-o va valida printr-o semnatura si o stampila.

Ce informatii contine o pagina de jurnal?

Este important sa completezi o pagina de jurnal cu o singura experienta, fie ea lectie, plimbare sau traseu. Chiar daca poate ai parte de mai multe sesiuni de calarie intr-o zi sau intr-un interval scurt, avand in vedere ca fiecare este diferita, iti recomandam sa le tratezi diferit, completand pentru fiecare cate o pagina de jurnal.

O pagina de Jurnal contine sectiuni importante pentru a te ajuta sa te tii de treaba si sa parcurgi mai repede Programul de Formare in Calarie. Ex: date despre data/ora sesiunii de calarie, despre calului pe care l-ai incalecat, despre lucrurile pe care le-ai experimentat, lucrurile pe care le-ai retinut si obiectivele pe care ti le-ai propus pentru urmatoarea sesiune.

Ce fac daca mi se termina Jurnalul de Calarie?

Ne dai de veste pe [email protected] 😊

Află noutăți de la Potcoava

Abonează-te la newsletter pentru a primi coduri secrete de reducere și cele mai proaspete informații despre oferte, experiențe, pachete de vacanță.

Te-ai abonat la newsletterul Potcoava!