Potcoava

povestea noastră

Potcoava este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarba verde, padure frematanda, animale blande, miros de fan abia cosit, de fructe parguite. Este o afacere de familie care doreste sa ofere atat adultilor cat si copiilor o cale de reintoarcere la un ritm de viata mai apropiat de cel al naturii, un spatiu in care agitatia si nelinistea sa fie inlocuite cu emotie si incredere in sine si in viitor, tehnologia sa fie inlocuita cu interactiunea directa.

Ionut Popescu

Visul numit Potcoava aparține lui Ionuț Popescu, antreprenor ce a lăsat Bucureștiul pentru a deschide un centru de echitație la poalele munților. Nu s-a întâmplat nimic peste noapte, mai exact a durat mai bine de 7 ani – locul perfect, proiecte, surse de finanțare, caii potriviți – până când a construit centrul de echitație. Și când a fost totul gata s-a mutat alături de soție și cei trei copii în inima naturii, la poalele munților Leaota.

Originar din Bucureşti, Ionuţ Popescu s-a mutat în Runcu (Dâmboviţa) împreună cu familia sa odată cu dezvoltarea afacerii. În 2010, a scris proiectul pentru accesarea de finanţare europeană, iar între 2013 şi 2015 a urmat construcţia propriu-zisă a proiectului. Anterior descoperirii pasiunii sale pentru cai, Ionuţ Popescu a studiat la Facultatea de Jurnalism şi a urmat apoi mai multe module de afaceri din cadrul Open University.

Potcoava este despre a trai frumos, in tihna, in apropierea padurii, in compania cailor. 

Ideea unei ferme de cai a apărut în 2008, după câteva vacanțe active petrecute la ferma unui cunoscut om de cai, Mihnea Virgolici.

Ionuț cautat locul perfect pentru a-și pune in aplicare ideea. Acesta trebuia sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie aproape de Bucuresti, undeva la munte, insa la un munte usor de strabatut calare, nu unul plin de abrupturi stancoase, sa fie intr-o zona mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic si accesul sa nu se faca din DN1 sau din autostrada A1.

In 2010 a scris un proiect pentru finantare europeana, proiect ce a fost aprobat un an mai tarziu, iar constructia a început in 2013.

La final de 2015 cand totul a fost gata – centrul de echitatie si pensiunea cu un spatiu exterior foarte generos – “Potcoava” si-a deschis portile.

 

Caii noștri sunt cai de munte din rasa Haflinger, cu un temperament liniștit și o înălțime potrivită pentru copii și începători în ceea ce privește aventura călare. Activitățile călare sunt adaptate oricărui nivel de experiență, astfel, în timp ce pentru cei aflați la început de drum în arta echitației avem pregătite lecții în manej și scurte plimbări în pădurile din împrejurimi, pentru cei cu adevărat experimentați punem la cale excursii de mai multe zile, până la o altitudine de 2133 m către Vârful Leaota.

Caii de la Potcoava au fost antrenați cu ajutorul  unuia dintre cei mai buni dresori de cai din lume, Miron Bococi – un român ce locuiește în Spania și care are în fiecare an spectacole în mai multe țări din Europa. Împreună cu Miron ne-am asigurat că avem cai bine pregătiți pentru activitatea pe care o desfășurăm și că respectăm standardele necesare pentru siguranța călărețului și bunăstarea cailor.

Interacțiunea cu caii te poate ajuta să te cunoști mai bine, să îți recâștigi echilibrul pus în pericol de agitația urbană. Pentru copii, această interacțiune are un impact pozitiv asupra stimei de sine, încrederii în forțele proprii.

 

Deși Potcoava este aproape de București, suntem o antiteză la turismul clasic din zonele montane aglomerate:

  • drumul de acces dintre București este mult mai puțin aglomerat comparativ cu DN sau A1
  • nu avem vecini pe o rază 3 km, exceptând locuitorii pădurii
  • mâncarea este proaspăt pregătită în fiecare zi, nu utilizăm cuptoare cu microunde și ne străduim să nu folosim produse congelate
  • din camerele noastre este o priveliște de poveste asupra munților Leaota
  • activitățile călăre și pe lângă cai sunt cu adevărat punctul nostru forte

Potcoava este, probabil, cel mai potrivit loc unde poți învăța să interacționezi cu caii și să te bucuri de experiențe călare prin pădure. Nu de puține ori copiii pleacă de la noi cu regretul că timpul a trecut prea repede și abia așteaptă să se întoarcă pentru a își revedea calul favorit.

Avem multe planuri pentru viitor. În primul rând dezvoltarea unei ferme de capre modernă cu unitate de prelucrare a laptelui. Ne dorim ca oaspeții noștri să se bucure de mâncare sănătoasă, din surse sustenabile. Ne atrage mult conceptul farm to table și sperăm să îl implementăm și la Potcoava în viitorul apropiat.

În zona serviciilor pe care le oferim, am inclus în oferta noastră programe de teambuilding și training create de HorseDream Romania și găzduite, unele dintre ele, în exclusivitate de Potcoava.

Date de contact

Până când ne vom întâlni la Potcoava, mă puteți contacta la adresa de email ionut@potcoava.ro

sau pe adresele noastre din social media:
Facebook, LinkedIn, Instagram

Ionuț Popescu

Gazda dumneavoastră, proprietar Potcoava

spune bye-bye plictiselii!

Mai fain nu există!
Află mai multeSună acum pentru rezervare

Află noutăți de la Potcoava

Abonează-te la newsletter pentru a primi cele mai proaspete informații despre oferte, experiențe, pachete de vacanță.

Te-ai abonat la newsletterul Potcoava!