Suntem în mijlocul verii și primele două ediții ale Haidook Summer Camp, taberele de echitație marca Potcoava, s-au terminat. Mai jos, dorim să împărtășim cu voi imagini și impresii.

Haidook Summer Camps sunt tabere de echitație și distracție, un cadru în care jocurile copilăriei au un spațiu și un timp doar al lor. Ne place să îi vedem pe copiii din tabere trăindu-și copilăria cu energia și entuziasmul cu care am făcut-o și noi când eram mici. Și asta include gașca mare de copii cu care ne jucam Rațele și vânătorii, Țară țară vrem oșteni sau șotronul, până când se făcea întuneric și strigau părinții după noi să intrăm în casă. Am testat și ateliere meșteșugărești – olărit și, în premieră, atelier de fierărie. Copiii au făcut drumeții, au recunoscut plante, le-au cules și o parte dintre ei și-au făcut un mic ierbar.

Taberele includ echitația în program în primul rând pentru a experimenta un alt stil de viață. Nu se doresc a fi cantonament de echitație, nici competiție între copii, ci mai degrabă o testare a unui alt ritm, o respirație profundă în mijlocul naturii. Ne place să vedem copiii bucurându-se de clipă fără să o judece, fără să o compare cu clipa care s-a terminat, nici cu cea care va veni. Să îi vedem cum experimentează, cu naturalețe și în siguranță, trăitul în prezent. Activitățile de echitație includ lecții în manej cu instructor, drumeții în natură, voltije, inițiere în working equitation, dar și activități de îngrijire cai, curățare si învățare harnașament, pentru că echitația nu se întâmplă doar în șa. Există o zonă de activități de învățare la sol, egal importante pentru experiența unui călăreț ca și orele petrecute în șa, dar cărora din păcate nu li se alocă suficient timp în programele clasice de învățare, de aceea este important ca ele să fie prezente în programul taberelor.

Drumul spre maturitate și independență nu este deloc ușor, dar este frumos. Și ne bucurăm să fim parte din povestea și reușitele celor peste 100 de copii înscriși în taberele din această vară.

Echipa Haidook Summer Camp include, la fiecare ediție, peste 25 de persoane – instructori Potcoava & Școala Bate Șaua, ajutori de instructori, voluntari, personal bucătărie, recepție, curățenie, colaboratori externi – meșter olar, fierar, animatori petrecere copii, asistentă medicală.

Pentru următoarele perioade de tabere din această vară înscrierile sunt închise.

Însă, la cererea părinților, vom organiza și în vacanța de toamnă din acest an o ediție de tabără specială pe care o vom numi Haidook de Toamnă :). Aceeași echipă de organizatori, perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, același tarif – 2550 de lei/copil. Locuri limitate.

Câteva imagini sperăm reprezentative din taberele de până acum:

Află noutăți de la Potcoava

Abonează-te la newsletter pentru a primi cele mai proaspete informații despre oferte, experiențe, pachete de vacanță.

Te-ai abonat la newsletterul Potcoava!